Kort bezoek aan Kunming
Door: Chris & Marco
Blijf op de hoogte en volg Marco
03 Augustus 2016 | China, Kunming
Een goed uur later zetten we onze wandeling voort rondom het meer. Helaas valt het weer tegen, het regent zo nu en dan. We besluiten vast wat geld te wisselen bij de Bank of China. Helaas duurt het nogal lang, maar we moeten wel wisselen. Bankkaarten en creditcards worden hier namelijk lang niet overal geaccepteerd, ook niet bij hotels helaas. Na het wisselen lopen we meteen China Mobile binnen voor een Chinese simkaart voor onze telefoon. We kopen twee simkaartjes met 2GB data voor 50 CNY per stuk (€6,80). Altijd handig als we de weg niet meer kunnen vinden! Dat is mooi geregeld.
In de middag lopen we verder door het stadscentrum dat voornamelijk uit winkels bestaat. Veel noemenswaardige historische gebouwen zijn er niet te zien helaas. Dat komt ook deels door de beperkte tijd die we hier hebben. [TEKST CACHE] Na een verlate lunch en heerlijke noodles in het hostel moeten we namelijk alweer de taxi nemen naar het station. We stappen hier namelijk op de nachttrein naar Dali, onze volgende bestemming!
Bepakt en bezakt zoeken we het loket om onze tickets op te halen in het immense station van Kunming (het grootste treinstation van de provincie Yunnan). We kopen ook meteen de tickets voor Dali-Lijiang. Als we in de wachtruimte aankomen hebben we nog zo’n 45 minuten voordat de trein vertrekt. Al snel wordt de toegang tot het perron geopend. Het perron is hier in principe gesloten totdat de trein arriveert. Dan stappen eerst de passagiers uit en vervolgens gaan alleen de deuren van betreffende wachtruimte open. Een slim systeem! Alles loopt op schema en de trein vertrekt ook op tijd. Toch knap met het regelen van het in- en uitstappen van honderden passagiers met ieder flink wat bagage! De trein heeft een stuk of dertien coupés met elk 60 bedden en één coupé met zitplaatsen. In de zitcoupé mogen ook mensen staan. Dus reken maar uit hoeveel mensen er meegaan!
Het is inmiddels na middernacht. Het licht is uit en we gaan slapen. Morgenochtend komen we aan in Dali. Zal het een goede nachtrust worden?