Daar gaan we dan
Blijf op de hoogte en volg Marco
23 Juli 2016 | Duitsland, Düsseldorf
Alleen, waar blijft de bus. Na ruim een uur wachten gaan we toch meer eens informeren. Eerst naar het loket in het station, daar kunnen ze ons niet verder helpen. Dan toch maar even bellen. Daar worden we toch weer naar het loket gestuurd. Wederom naar het loket. Daar geven ze weer aan niets te kunnen doen voor ons. Dat is toch vreemd, de klantenservice van NS International gaf juist aan van wel. Oké, we bellen weer opnieuw. Uiteindelijk bleek het een vergissing en konden we inderdaad niet geholpen worden. Andere mensen besluiten inmiddels om een taxi te nemen, aangezien zei nog ongeveer 2,5 uur hebben voordat hun vlucht gaat, lekker op tijd zou je zeggen ?!
Met een aantal andere kijken we wat het zou kosten om een grotere taxi te nemen, dat blijkt €30.- te zijn. Best veel als de trein ongeveer €20,- kost. Maar goed, we gaan kijken wie er eventueel mee zouden willen.
Dan belt Chris, de bus is er! Yes. Blijkbaar was het erg druk in en rondom Londen, waardoor de bus 3 uur vertraging heeft opgelopen.
We nemen afscheid van de ouders van Chris en dan vertrekt de bus. Om 17.00 komen we aan bij Düsseldorf Hauptbahnhof. We kopen er een buskaartjes en gaan naar het hotel. We checken in en frissen ons wat op. Hierna een pizza gegeten bij de Italiaan om de hoek.
Om toch nog iets ‘gezien en gedaan’ te hebben in Düsseldorf besluiten we richting de rijn te lopen. We lopen door een parkje, het is er gezellig druk. Na een uurtje gaan we rustig terug en kijken naar de planning van morgen. De wekker wordt gezet op 4.00 uur.
Welterusten!
Goedemorgen, het is zondagochtend, best vroeg. We eten een banaan, drinken wat thee en checken de spullen nog eens. We hebben een taxi besteld en bij aankomst in de lobby komt deze net aanrijden. We stappen in en zijn binnen 10 minuten op het vliegveld. De check-in gaat erg vlot. We moeten nog een klein uurtje wachten totdat we naar het vliegtuig kunnen. We gaan met een transfer bus. Het is een ruim vliegtuig. Na het opstijgen krijgen we een bakje thee of koffie met een lekkere choco-croissant. De vlucht is ongeveer 40 minuten vliegen.
Bij aankomst in Parijs moeten we een stukje wandelen en wederom met de bus. Allemaal goed geregeld hoor!
We eten wat bij de Exki, wortelsoep met Indiase kruiden, om al in de stemming te komen, een broodje en cappuccino. Het is bijna 10.00 en we mogen gaan boarden. Iets na de geplande tijd vertrekken we. Het vliegtuig is niet vol. We krijgen een plakje cake en wat te drinken. Lekker hoor :)!
Na weer een prima maaltijd komen we aan in Amsterdam. We hebben hier ongeveer twee en een half uur de tijd. We besluiten maar wat te wandelen langs de vele winkels. We gaan wat eten bij Dutch Kitchen en bestellen daar een omelet en fish & chips. Wanneer we dit op hebben naar de gate waar we al aan konden sluiten in de rij voor de incheck. We moesten ons paspoort laten zien, maar ook het visum formulier. Sommige mensen hadden hier duidelijk problemen mee. Er was ook een meneer ontdaan over het feit dat er zoveel ‘normale’ mensen in de Priority lane staan. Terwijl de meneer van de KLM duidelijk aangaf dat het allemaal mensen waren met SkyPriority, was hij nog steeds niet blij. Goed Chris had een verkeerde boarding Pass op zijn telefoon, dus er was een error. Even naar de balie en dat was ook weer geregeld. Nu mogen we dan echt, zeven en een half uur zitten. Het gaat allemaal vrij vlot. We zitten in een Boeing 797-9, beter bekend als een Dreamliner. Het raam is echt een stuk groter, en er zit geen schuifje om het licht te verduisteren, maar een knopje wat er voor zorgt dat het raam van binnenuit verduisterd. Een mooie techniek!
Niet kort na het opstijgen krijgen we een warme maaltijd. Verder kijkt Marco wat films, Chris speelt een spelletje en kijkt ook een film. Hierna gaat hij slapen. Rond 20.20 Nederlandse tijd krijgen we weer wat te eten. Het is nu nog 1,5 uur vliegen tot de bestemming. Vijfentwintig minuten voor schema komen we aan op het vliegveld. Het is niet enorm druk, maar de afhandeling met de e-VISA duurt enorm lang. Een van de douaniers gaat ook nog even weg, en blijft ook bijna 20 minuten weg. Goed, welkom in India zou ik zeggen.
Na het passeren van de douane halen we onze bagage op, bij de uitgang van het vliegveld staat al een meneer voor het hotel ons op te wachten hij brengt ons weer naar een ander meneertje. En die brengt ons naar de auto en uiteindeljk naar het hotel.
We worden enorm welkom geheten. Na een snelle check-in en even opfrissen gaan we gauw slapen, het is tevens 3.20.
Welterusten!!
29 Juli 2016 - 13:07
Annemarie :
Leuk dat we jullie reisverslagen weer mogen lezen!