Tata India, Namaste Nepal
Door: Chris & Marco
Blijf op de hoogte en volg Marco
27 Juli 2016 | Nepal, Kathmandu
De vlucht vertrekt netjes op tijd om 6.50 uur en we rond 8.50 uur aan in Kathmandu. Als we uitstappen merken we meteen dat de temperatuur hier een stuk aangenamer is, zo’n 22o C. Na het invullen van het immigratieformulier kunnen we door de douane en onze bagage ophalen. Met de taxi komen we uiteindelijk aan om 10.00 uur aan bij ons hotel. ‘A peaceful place’, aldus de taxichauffeur. En dat blijkt ook wel zo te zijn. Het is een voormalig rustoord voor pelgrims. De verschillende verdiepingen zijn ingericht naar de kleurstelling van de Tibetaanse gebedsvlaggen (geel, groen, rood, wit en blauw).
Na een korte rustpauze bezoeken een van de bekendste Stupa’s van Kathmandu en de grootste van Azië, de Bodhnath Stupa. Het is hier een komen en gaan van nonnen en monniken die met de klok mee om de Stupa lopen. We verkennen de smalle straatjes met piepkleine winkeltjes. Van alles is er te koop, van kleding tot groente en soms vlees, tot Nepalese souvenirs.
Het wordt hier in Kathmandu al rond 19.00 uur donker. We zoeken dus een restaurantje op om wat te gaan eten. Twee uur later lopen we terug naar het hotel. Dat was wel even zoeken, want er is nauwelijks straatverlichting in Kathmandu! Morgen gaan we het visum aanvragen bij de Chinese ambassade en naar Patan, bekend van Durbar Square met de vele tempels.