Dinsdag 31 januari 2012
Door: Marco & Rest
Blijf op de hoogte en volg Marco
01 Februari 2012 | Verenigde Staten, Orlando
Rond 8.00 uur staan we op om gezamenlijk boodschappen te doen bij de lokale Wallgreens, een soort supermarkt. We nemen het e.e.a. mee voor het ontbijt en wat eten voor gedurende de dag. Vandaag staat Universal Studio's op het programma, het park gaat om 9.00 uur open en niet veel later lopen we de typische toegangsweg op. Er zijn al heel wat toeristen op de been richting één van beide parken (Islands of Adventures is vlakbij gelegen). Na aankoop van onze toegangsbewijzen ($95,-) hebben we ontbeten. Hierna hebben we het hele park bezocht. Doordat het een rustige dag was hebben we bijna alle (interessante) attracties aangedaan. Om er maar een paar te noemen: Shrek 4D is een prachtige 3D-animatie over het bekende personage Shrek met als extra dimensie rook, bewegende stoelen, water en spinnen! Dan is er Twister, een filmset uit de tornadofilm met ongelofelijke special effects als overstromingen, vliegende koeien en grote vuurvlammen. Revenge of the Mummy is een spannende indoor achtbaan met een bijzondere wachtruimte, geheel in stijl. Disaster! is een live film set waar het publiek letterlijk de acteurs zijn. Met als absolute topper de ongeluksrit in de New Yorkse metro. Een totaal onverwachte attractie is The Simpson Ride. We dachten in eerste instantie aan een kinderattractie, maar niets bleek minder waar, het is een spannende rit volledig ondersteunt door videobeelden en bewegende stoelen. Later op de dag wilden we ook wel eens een show bekijken: Fear Factor Live (bekend van tv). Dit is een live show waarin bezoekers allerlei gevaarlijke opdrachten moeten uitvoeren. Bekijk de foto's maar! Ook E.T. Adventure was leuk, hier ga je per fiets door het E.T. verhaal.
Na ons bezoek aan Universal Studios hebben we in het Hard Rock Cafe Orlando gegeten. Dit Hard Rock Cafe is gevestigd naast Universal Studios. Het HRC Orlando is het grootste ter wereld en heeft de meeste Hard Rock curiosa. Na onze maaltijd zijn we weer vertrokken richting ons appartement in Miami.
Morgen (woensdag) staan de Everglades en Key Largo op het programma. Weer een volle dag dus! De dag erna zijn we nog in Miami en daarna vliegen we alweer naar huis! Tot snel dus
(foto's komen snel!)