Beijing 15 augustus
Door: Christian & Marco
Blijf op de hoogte en volg Marco
15 Augustus 2011 | China, Beijing
In de morgen hebben we uitgecheckt bij het Forbidden City Hotel. Helaas heeft het hotel niet aan onze verwachtingen voldaan. We zijn per taxi naar ons nieuwe hotel in Sanyuan vertrokken (in het oosten van Beijing). Tijdens de taxirit heeft het al wat geregend.
Helaas werd onze pinpas uit Nederland niet geaccepteerd bij het nieuwe hotel en moesten we eerst naar de bank. Hierdoor zijn we pas in de vroege middag vertrokken naar de stad. Weer regen.
We hebben een bezoek gebracht aan de Witte Wolken Tempel (10 RMB). Deze boeddhistische tempel is in Chinese stijl zoals we deze eerder hebben gezien in Xi’an, maar ook al in Beijing. Vooral ook doordat er veel regen was gevallen de afgelopen nacht, ziet alles er net wat minder uit. De Tempel heeft niets speciaals wat andere boeddhistische tempels wel kunnen hebben.
Na een nieuwe taxirit zijn we aangekomen bij de Koeienstraatmoskee. Hier hebben we even rondgekeken, maar we zijn niet binnen geweest. We zijn doorgegaan per taxi naar de Tempel van de Hemel.
Het park van de Tempel van de Hemel is erg groot. Een standaard ticket (15 RMB) geeft toegang tot het park zelf en een aanvullend ticket (combinatieticket 35 RMB) geeft ook toegang tot de Tempel van de Hemel en drie andere monumenten. Ook de Tempel van de Hemel behoort tot UNESCO-werelderfgoed.
De Tempel zelf en de uitzichten over de stad zijn erg mooi. Gelukkig was het ook niet zo druk, waardoor we alles rustig konden bekijken. Een bezoek is zeker een aanrader, alle borden zijn in het Chinees en in het Engels (dit is lang niet overal het geval). Een zonnetje erbij was leuk geweest, maar gelukkig geen regen.
Vanaf de hoofdingang van de Tempel van de Hemel zijn we doorgelopen naar Hongqiao Market. Hier hebben we nog enkele souvenirs gekocht voor het thuisfront. Hierna zijn we terug gegaan naar het hotel om op tijd te gaan slapen.
Morgen willen we een bezoek brengen aan de Zoetgeurende Heuvels. We gaan zo even op internet uitzoeken hoe we daar het beste kunnen komen.
Morgen weer een nieuwe reisverslag!
P.s. reacties zijn altijd leuk om ook te lezen!
15 Augustus 2011 - 17:18
Kees Loose:
Tjonge, jonge.
Hoe gaan jullie al die indrukken straks verwerkt krijgen. Het duizelt mij nu al.
Maar ja. Ik ben dan ook al wat ouder.
Wanneer denken jullie dat het fotoboek in de handel ligt. (geintje)
Foto's genoeg volgens mij.
Nog veel plezier en pas goed op jezelf.
P.S. ook groetjes van tante Ria. -
15 Augustus 2011 - 19:27
Annemarie:
Is dit hotel nu wel beter en netter?
Wanneer gingen jullie nu naar de Chinese Muur? Deze foto's zijn ook weer heel mooi.
Groetjes uit een zonnig Oisterwijk. -
16 Augustus 2011 - 13:19
Mandyyyy:
Heeey lieverds!!
Zo te zien genieten jullie daar met volle teugen!!
Vind het echt super om ieder keer weer jullie berichten te lezen:)
Heel veel plezier nog!! Maar dat zal vast wel goed komen;)
Xxx liefs, -
17 Augustus 2011 - 07:47
Sander:
Wat een ervaringen allemaal. Merk wel dat jullie het naar je zin hebben daar.
Geniet er nog een paar daagjes van en tot volgende week -
17 Augustus 2011 - 14:41
Christian:
Wat een leuke reacties allemaal!
Het gaat hier allemaal prima, alleen weer weer viel vandaag wat tegen.
Zometeen weer een nieuw verslagje!